Ingvild Flugstad Østberg en norsk langrennsløper som ble født 9. november 1990, og som representerer Gjøvik Skiklubb. Både broren, moren og farmoren er ivrige langrennsløpere, så det var naturlig for Ingvild å utforske skisporet da hun vokste opp. Som junior var hun like god i både sprint og distanse, men da hun tok steget over på seniornivå var det sprint som tydelig var hennes domene. De siste årene har dette forandret seg, og Flugstad Østberg ble etter hvert en stadig bedre distanseløper.

Hun jobber imidlertid med å finne tilbake til sprintgnisten, og trener derfor med et mål om å være en allsidig langrennsløper. Man må trene mye for å få de resultatene som Ingvild Flugstad Østberg har oppnådd. Siden 2012 har hun vært samboer med skøyteløperen Christoffer Fagerli Rukke, som også er toppidrettsutøver, og har forståelse for at Ingvilds treningsprogram gjør at de ikke kan leve helt A4. Dette er selvfølgelig til stor glede for Flugstad Østbergs aktive skifamilie.

Hvorfor har hun blitt så god?

Fokus, stahet og stå-på-vilje er tre av hovedgrunnene til at Flugstad Østberg har blitt så god. En kan riktignok komme langt med en solid dose talent, men det er likevel ingen selvfølge at en når toppen. Stort sett er det evnen til å gå helt inn for noe som avgjør om du vil lykkes eller ikke. Hos Ingvild Flugstad Østberg er denne evnen definitivt til stede. Hun er en idrettsutøver som aldri gir seg, og på sikt er det nettopp dette som gir resultater.

Treningsmengde er også en viktig faktor hvis en skal nå helt opp i langrennstoppen i internasjonal sammenheng, og Flugstad Østberg har selvfølgelig hatt et stort treningsvolum. Hun har trent mye sammen med Therese Johaug, og de to landslagsvenninnene har hatt stort utbytte av å trene med hverandre. De har satset mye på høydetrening, og har reist på private treningsturer til USA og Italia sammen. Dette har uten tvil gitt resultater i langrennssporet under konkurranser, og vil nok også fortsette å gi resultater i årene framover.

Sportslige meritter

Ingvild Flugstad Østberg har i hittil i karrieren vunnet totalt 16 renn i verdenscupen, og hun tok sammenlagtseieren i sesongen 2018/2019. De to tidligere sesongene ble hun nummer tre sammenlagt. Det er ikke bare i verdenscupen at Østberg Flugstad har gjort det bra, i 2019 vant hun også Tour de Ski sammenlagt. Hun har også to NM-gull, fra sprint i 2015 og 15 km fellesstart med skibytte i 2009. Hun har også hentet hjem en rekke medaljer fra OL og VM.

Ingvild Flugstad Østberg ble i 2018 olympisk mester på stafett i Pyeongchang, og hun ble også olympisk mester i lagsprint klassisk. Hun tok også gull på lagsprinten under VM i Falun 2015, og sølvmedalje i skiatlon i VM i Seefeld 2019. Under samme mesterskap tok hun i tillegg bronse i lagsprint, og bronse på 10 km friteknikk. Den blide og utadvendte 28-åringen har med andre ord gjort stor suksess i karrieren, men samtidig har livet medført noen hendelser som hun alltid vil bære med seg.

Dagen Flugstad Østberg aldri glemmer

Seirene i langrennssporet til tross – det er én dag som vil prege Ingvild for alltid. Hun var hjemme da hun fikk nyheten om angrepene på Utøya den 22. juli, men hun visste at fetteren hennes var på øya. Familien levde noen dager i uvisshet, men fikk så vite at den 18 år gamle fetteren hadde mistet livet. Denne tragiske hendelsen ga Flugstad Østberg et nytt perspektiv på livet, hvor hun har innsett at hun må tillate seg selv å kjenne på både gleder og sorger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Maiken Caspersen Falla

June 28, 2019