Maiken Caspersen Falla er en norsk langrennsløper som ble født 13. august 1990 i Fet. Hun har en tvillingbror som heter Marius, og de begynte begge i Fet Skiklubb som 8-åringer. Da våknet Maikens langrennsinteresse for alvor. Talentet var på plass, og treningsgleden var stor. Begge søsknene valgte som 15-åringer å flytte til Hovden for å ta utdanning ved Hovden Skigymnas, for Maiken sin del ble det viktig å være en del av et miljø med andre jenter som også ønsket å satse på langrennssporten.

På Hovden hadde Caspersen Falla tre fantastiske år. Hun vokste mye på erfaringen, og er i dag blitt en fantastisk representant for sin klubb, Gjerdrum Idrettslag. Hun er i hovedsak sprintspesialist, og er etter hvert blitt svært god i sin gren. Hun har dominert i sprintmiljøet over lengre tid, og det er i dag få norske kvinner som kan matche Maiken på en skikkelig spurt i skisporet. Å satse alt på idretten er et valg hun aldri har angret på.

Sportslige prestasjoner

Karrieren til Caspersen Falla fikk en pangstart med Norgescup-seier som junior allerede i 2006. To år senere debuterte hun i sprint i langrennbyen Kuusamo, hvor hun bare ble nummer 22. Allerede måneden etter fikk hun imidlertid sitt store gjennombrudd og kom på tredjeplass i sprint i Düsseldorf. Etter dette har Maiken Caspersen Falla vunnet en rekke nasjonale, så vel som internasjonale, løp. Da hun var yngre trente hun sammen med gutta, men det falt henne aldri inn at hun en dag skulle bli verdens beste.

Caspersen Falla har likevel hentet hjem både OL-gull og sølv i OL i sprint. Hun har også vært med på å vinne OL-bronse på lagsprint, og har tatt hele fem gull og fire bronsemedaljer i VM. Supersprinteren har også tatt hele fire NM-gull i sprint og hun har vunnet så mye som 17 individuelle verdenscupseire. Denne fremadstormende langrennsløperen har også vunnet verdenscupen tre ganger, i tillegg til en mengde andre medaljer fra ulike renn hun har vært med på.

Livet utenfor langrennssporet

For Maiken er det viktig at hun har det gøy med treningen, at hun trives med det hun gjør, og at hun hele tiden kan tenke nytt. Å være ute i naturen har alltid gitt henne mye glede, det var derfor en selvfølge å være mye ute på ski om vinteren allerede fra hun var barn. Maiken trives med å utfordre seg selv, og noe av det som motiverer henne mest er tanken på at hun alltid kan utvikle seg videre.

Som profesjonell idrettsutøver er det viktig å ha et liv utenfor skisporet, og Caspersen Falla har derfor vært bevisst på å ha et godt liv utenom skisatsningen. Å tilbringe kvalitetstid med familie og venner er derfor noe hun prioriterer høyt når hun har mulighet til det. Caspersen Falla har fire kjerneverdier som betyr mye for henne: Åpen, positiv, energisk og nøyaktig. Dette er verdier hun er tro mot, og som hun mener er en hjelp i hverdagen til å ta gode og riktige valg.

Veien videre

Caspersen Falla bor på Lillehammer, og studerer for tiden bachelor i økonomi og administrasjon ved Høgskolen der. Det er viktig for henne å ha en utdannelse å falle tilbake på når langrennskarrieren en dag er over, selv om samarbeid med sponsorer som Kia og Sparebank1 også gir støtte og økonomisk forutsigbarhet. Maiken har ingen planer om å gi seg i skisporet med det første. Holder hun seg skadefri, vil langrennsentusiastene forhåpentligvis få gleden av å se henne på norske TV-skjermer i mange år framover.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *